Gårdhave med japansk islæt

Gårdhaven tager så småt form. Men det at lave en japansk inspireret have er ikke noget der gøres på en dag – med undtagelse måske lige i Japan, hvor alt etableres på en gang, med store træer, sten etc. Her er der dog kun os selv som arbejdskraft, og store gamle træer er ikke lige for hånden. Så vi gør det på dansk, og planter småt og venter på det gror til.

En japansk have skal have alderen med sig som et af de vigtigste udtryk. Derfor leder jeg efter genbrugstræ når jeg skal konstruere noget til haven. Heldigvis var her efterladt en del gamle egetræsstolper mv. fra tidligere ejere af gården, så jeg har haft let adgang til de rigtige materialer.

For nylig har jeg fået tilføjet en udendørs udstillingsniche til bonsai, en Tokonoma. Den anbringer jeg en bonsai eller anden plante i, især når der kommer besøgende. Men også til hverdag kan jeg lave en opstilling og fremhæve træet eller en blomst på denne måde.

Senere på året, hvis tiden er til det, skal der anlægges stier og grus. Vi ser om tiden er til det, med alle de andre ting vi også har på beding.

Tokonoma - udstillingsniche til bonsai eller andre genstande.

Bambusgitter, bundet sammen med japanske knuder.
Enebær opstillet i Tokonoma.
Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.