Have inspiration i Kyotos gader

Jeg er netop vendt hjem efter en meget inspirerende to-ugers rundrejse i Japan. Målet var at fotografere japanske haver og bonsai, og hente en masse inspiration med hjem til egne projekter.

Nogle gange er det ikke de traditionelle havebesøg, der giver den største inspiration eller glæde at se. Engang imellem får man meget ud af at gå andre veje. Det gjorde min rejsefælle Johnny Eslykke og jeg på denne tur. I Kyotos gamle bydel ligger mange restauranter og små butikker. Især til restauranterne knyttes der ofte en lille gårdhave (Tsubo-niwa) der gemmer sig bag de traditionelle forhæng, og bag sirligt arrangerede smalle stier om bag bygninger. Disse haver er helt særlige for Kyoto især, men findes også andre steder.

For at se dem kræver det at man går ind til restauranterne, som tir ligger lidt skjult, eller ind i småbutikker såsom boghandleren vi opdagede. Herinde bagved gemmer de små ofte kvadratiske haver sig. Hele essensen i den japanske have ligger gemt her synes jeg. Med enkle midler skabes et lille stykke natur med vand og skov, på måske tre kvadratmeter. Der er mange variationer, og på billederne herunder ses dem vi fik øje på, og lov til at tage billeder af. Her er private haver, arrangementer foran butikker m.v.

Reklamer

One thought on “Have inspiration i Kyotos gader

  1. Vanvittig flotte billeder må man sige. Man falder helt hen i en anden verden af at e på disse billeder. Nu ved jeg hvad jeg skal arbejde hen imod med min kolonihave:)

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.