Frø, frø, frø…

Vintertid er frøkatalogtid, som jo nu om dage foregår på nettet og ikke ved at bladre i et trykt katalog. Fast vintersyssel for mange haveejere må man antage, så vinteren ikke føles alt for lang. Ventetiden kan i øvrigt også bruges på at se haveprogrammer på nettet (DR har et udmærket udvalg hvis man søger på siden), læse havebøger og blade. Ikke at det begrænser utålmodigheden.

1-L1009436

I år har vi bestilt lidt forskellige frø fra Sarah Raven i England www.sarahraven.com Trompetkatost (Malope `White´) som er god til buketter, Stolt Kavaler (Cosmos bipinnnatus `Psyce White´), Fingerbøl (Digitalis `Silver Fox´) som vil selvså og komme igen, Skønhedsøje (Coreopsis x hybrida `Incredible´) bl.a.

Normalt har vi ikke deciderede sommerblomster i haven, men efter en del af haven er lagt om i engelsk klassisk stil, giver det en kærkommen lejlighed til at prøve noget andet. Frøsåning giver også mulighed for at bruge en del andre sorter end stauder. Da bedene nu er opdelt efter farver, er der også brug for lidt flere variationer.

3-L1006404

Og så supplerer vi også med egne frø indsamlet i efteråret. Bl.a. en meget elegant lyserød variant af Ærteblomsterne, Lathyrus, så den igen kan berige haven med blomstringen, der varer helt hen til frosten. Husker du ikke at tage frø, vil den såkaldte staudelathyrus komme igen ved at kaste frø som med held kan overvintre hvis de kommer i jorden, mens den anden type kræver at frøene indsamles og opbevares frostfrit. De kan så sås i starten af april i drivhus eller direkte på friland i maj.

Men allerede fra februar kan man altså begynde at ane foråret med begyndende såning, med de sorter der kræver stuetemperatur for at spiring lykkedes.

2-L1006331

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.