Fornemmelser for forår, så tag i planteskolen

Solens stråler varmer jorden nænsomt mens vintergækker og krokus lyser op i haven. Klassiske forårstegn på sidste vinterdag af den officielle slags i hvert fald.

L1010396
Krokus lyser op før stauderne rigtigt vågner under den friske muld.

 

Mange af os er vel ualmindeligt stærkt fristede af at hente planter til haven for at få startet sæsonen op. Selvom det er tidligt, meget tidligt, på året, er der ting som kan lade sig gøre og som kan forlænge sæsonen. Dahlia kan sættes i gang i potter indendørs. Den første måned vil knoldene bruge al energien på at vågne efter vinterdvalen og sætte rodvæksten i gang. Derefter begynder de at spire, og kan sættes i drivhus (frostfrit), og senere plantes ud / eller sættes udendørs i krukker, når nattefrost er garanteret uden for rækkevidde. Ved at starte knoldene op inde kan blomstringsperioden forlænges en hel del, da Dahlia blomstrer velvilligt indtil efterårets første frostnat kommer for at lukke festen. Der kan også sås og forspires nu, og man kan skyde genvej med bl.a. narcisser og andre løgvækster i potter, som kan plantes direkte ud i de her milde dage.

L1010402
Vintergækkerne danser i eftermiddagssolen.

Men hvor skal man så købe sine planter? Ja, jeg plæderer altså for at man handler hos planteskolerne og gerne lokalt. Her er der oftest et godt udvalg af løg og knolde i god kvalitet (og her kan de rådgive hvis man har behov for den del af konceptet). Jeg ved godt mange i øjeblikket, og af forskellige årsager, er fokuseret på Bilka. Men en tur til Bo Grønt i Ringe viste sig at være en hel del billigere end Bilka. To sunde Dahlia-knolde i hver pakke, 3 pk. til 99,- kr er et godt tilbud, som røg lige direkte i kurven til de hvide og gule bede. Det er ikke altid hverken billigere eller bedre at handle i supermarkederne, og så synes jeg vi bør støtte dem, der fagligt sørger for et bredt udvalg og en god service – også til prisen hvis man tjekker efter 😉

L1010403
De nyanlagte bede afventer staudernes opvågnen, og nye vækster der ankommer senere.

 

L1010406
Katten ser nyvasket ud, mens bænken trænger.

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Fornemmelser for forår, så tag i planteskolen

  1. Det har du helt ret i, men vi er nemme at friste, når vi går rundt i supermarkedet med indkøbskurven. Vi har slet ingen planteskole hos os, så jeg har ikke andre muligheder, undtagen hvis vi er på fastlandet.
    Vh Lisbeth

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.