En kølig aprilsaften

Vi er tre som deler interessen for bonsai, og da én var lagt ned med et opereret knæ, var vi to der mødtes en kølig (læs kold) aprilaften. Omplantning af bonsai er en klassisk (og vigtig) forårsbegivenhed, da træerne skal have frisk jord med års mellemrum, og rødderne skal beskæres så ny friske rødder kan holde træet sundt og i god vækst.

L1011202

Azaleaen her er en større bonsai med en fin stamme, der udtrykker den alder, der ønskes af en bonsai. Bonsaien er Torben Pedersens, og efter den gamle jord er delvist fjernet skal der tilføres ny jord, med en god del grus som sikrer godt dræn, og ilt til rødderne.

På billedserien med den lille bonsai, shohin-bonsai (ca. under 21 cm i højden), kan hele processen ses når en bonsai omplantes. Bonsaien er min, og den er oprindeligt købt som en planteskoleplante, der er formet og dyrket som bonsai. Typisk tager det mellem fem og femten år at skabe en bonsai fra et rå-materiale som f.eks. en planteskoleplante eller et træ gravet op i en have, eller i naturen med fornøden tilladelse.

L1010926

Reklamer

2 thoughts on “En kølig aprilsaften

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.