Cool bonsai

Kølige bonsai, eller bare en kold forårsdag, som gjorde at den lille gruppe som var samlet for at arbejde med bonsai hos os denne første søndag i maj, trak indendørs i læ. Fem timers intensivt arbejde, hvor de skarpslebne sakse blev brugt lige så flittigt som i en Københavnsk frisørsalon lige før den store konfirmationsweekend.

L1011898

Bonsai kræver pleje, og den skal være kærlig. Efter klipning, omplantning m.m. skal træerne passes med vand og gødning vækstsæsonen igennem, så vi kan glæde os over træerne når de blomstrer eller blot står som smukke skulpturer i haven. Nogle af bonsaiene skal udstilles i august når De Japanske Haver i Broby igen har inviteret vores bonsaigruppe Fuchi Bonsai på Fyn, til at udstille for de besøgende i haven. Det sker den 31. august kl. 10-16, og De Japanske Haver ligger på adressen Vøjstrupvej 43, 5672 Broby. Se evt. mere på www.fuchi-bonsai.com 

Derfor er det for nogle træers vedkommende nødvendigt allerede nu at trimme og afpasse klipningen, så træerne kan stå flottest muligt om knap fem måneder. Andretyper træer kan trimmes få uger eller dage før udstillingen, men f.eks. Enebær skal have nyvæksten klippet nu og igen en måned før de skal stå klar.

POSTER2014-dejapanskehaver-800

 

Reklamer

2 thoughts on “Cool bonsai

 1. Har forsøgt mig med den ædle kunst engang – men måtte erkende at mit omsorgsgen ikke er stort nok til at give de små kunstværeker den fornødne pleje 😦 Selverkendelse må her være en dyd – i hvert fald skåner det mangen en uskyldig plante for et plagsomt liv og alt for tidlig død…
  Henrik Havehjerne

  Like

 2. Hej Henrik
  Ja, det kræver både lidt planteofre at lære at dyrke bonsai, dedikation og lidt tålmodighed. Men så er det også det hele værd 🙂
  Hilsen Morten

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.