Appelsin i turbanen

Min hustru, som hører til i den fantastiske ende af skalaen, har foræret mig en tidlig fødselsdagsgave da vi faldt over et uimodståeligt tilbud på et større appelsintræ. Citrus sinensis, er et appelsintræ med søde frugter, som (hvis klimaet vil det) bærer frugt sidst på sæsonen. Udfordringen bliver ikke at få det igennem foråret og sommeren, hvor træet i sommermånederne skal stå ude når temperaturene kommer lidt højere op. Overvintringen, er der hvor det gælder om at få skaffet Citrus sinensis en placering, som er lys og med temperatur mellem 5-15 grader. Frost tåler Citrus absolut ikke, og lige nu står det lyst inde og venter på at “komme på græs”. Efter hjemtagningen i eftermiddags er træet plantet over i en terrakottapotte. Blomstringen starter i løbet af foråret, og træet skal holdes fugtigt men til den lidt tørre side. Terrakottapotten er meget velegnet, da strukturen i leret gør at vandet langsomt fordamper ud af potten.

L1011971

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.