Stativer i haven

Klatreroser, klematis, snerle, Lathyrus, klokkeranke etc., er alle planter, der har brug for noget at støtte sig til og klatre op af. I haven har vi lidt forskellige løsninger til det. I krukker har vi brugt bambuspinde. I haven anvendes bl.a. udtjente grene fra træer. De lever nu videre som skulpturelle stativer, mens en rose har støtte af et jernstativ. Andre steder er der espalier af sortmalet træ, og op af huset er det hvide stolper med overlæggere af lægter, som giver plads til bl.a. klematis. Alt sammen noget, der giver blomster mulighed for at komme i øjenhøjde, og med tiden også danne tag.

Det meste er plantet indenfor 1 – 3 år, så der er lidt tid endnu før det fylder ud og giver den ønskede effekt af frodighed. Men det er tydeligt at dette års milde vinter og varme forår har sat gang i væksten. Sommerblomstrende Lathyrus og klokkeranken Cobaea scandens ‘Alba’ vil fylde ud i løbet af sommeren, ligesom klatreroserne nok skal nå det. På længere sigt vil andre nyplantede klatreroser sammen med klematis danne fine overhængende portaler at gå igennem på vej ind i haven.

Et af vores grundprincipper er rumopdeling af haven, som gør den interessant at bevæge sig rundt i. Udover stier, som er i den lave del af haven, så giver hække og stativerne rumopdeling i øjenhøjde, mens træerne danner rummet i højden. Alt sammen med til at gøre haven mere intim, og spændende at bevæge sig rundt i.

02-L1012949
Lathyrus, Ærteblomst.
Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.