Farver

I Lisbeths have er hvert enkelt bed delt op i farver. Gult, hvidt og rødt/blåt. Og så er der et par nye afdelinger undervejs. Det ene, som kræver en del grave og flyttearbejde, er den nye hvide have. Formklippede buksbom skal holde stramheden og form i bedet, mens alle stauder og roser skiftes ud til kun hvide nuancer. Det kræver at stort set det hele skal graves op og lægges om. Det som ikke er hvidt, flyttes til indgangen af haven, hvor der lige nu er græs.

Den kommende hvide have under omlægning.
Den kommende hvide have under omlægning.

Det fjernes efterhånden som der skal gøres plads til de nye planter. Samtidigt er jeg igang med at grave ud til en lille sø, der indgår i anlæggelsen af indgangen til haven. Et lille skovparti, med lærketræer, førnævnte sø, iris, Hosta, liljekonvaller m.m.  Så vi prøver at koordinere opgravning og flytning, så der ikke hober sig opgravede planter op, der kommer til at mangle vand. Flytning af planterne nu, kræver jævnlig vanding, men der har Vorherre været flink de sidste dag så vandslangen ikke skal misbruges.

Silkepæon med fyldt blomst.
Silkepæon med fyldt blomst.

Tre nye Klematis er kommet til, plantet i en god kompost fra grene og bladaffald. En luftig jordblanding som Klematis trives bedst i. For at registrere navnene og have en chance for at huske dem, er jeg begyndt at tage billeder af plantern sammen med skiltet, for at registrere det til evt. senere brug. Jeg er ikke en ørn til at huske på alle navnene på vores planter i haven, så det er måske en hjælp til fremtidens spørgsmål om hvad der er plantet hvor.

04-L1013031
Klematis registreres på foto med skilt så det er muligt at huske navnet til senere. Clematis montana `Fragrant Spring´.

Roserne er godt på vej, sammen med pæoner som det kan ses på stemningsbillederne fra haven i dag.

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.