Haven i Ørkenen

Overvejer om Haven i Freltofte skal hedde Haven i Ørkenen i stedet. Sommerens vejr har i hvert fald kastet mindre end tre dråber vand af sig (kom i nat og er fordampet inden morgenkaffen kom i halsen), og vanding er derfor fast ritual for at holde planterne sunde. Men det er det værd, for omvendt har sol og varme skabt et fantastisk rigt blomsterflor i Lisbeths have.

I min have, den japanske afdeling med bonsai, er vanding på programmet 2 gange om dagen. Bonsaiene som står i små skåle tørrer ud på nogle timer, og glemmer man en vanding morgen eller aften, tager de skade. Så jeg er derude som det første om morgenen og om aftenen, uanset om det er ferietid eller arbejde, for at vande, når solen og varmen udtørrer træerne. Omvendt, som med haven, giver det en god vækst og sunde træer. Men også den japanske haves azaleaer og træer har behov for at få tilført vand.

Monbresia. Gammel staudeplante, som er ved at få en renæssance. Passer fint ind i den japanske havestil hvis den står enkelt. Normalt er den japanske have fortrinsvis grøn om sommeren, med enkelte blomster i sommerperioden alt efter havestil.
Monbresia. Gammel staudeplante, som er ved at få en renæssance. Passer fint ind i den japanske havestil hvis den står enkelt. Normalt er den japanske have fortrinsvis grøn om sommeren, med enkelte blomster i sommerperioden alt efter havestil.

Havetræerne, også de etablerede (med undtagelse af de typer som er meget store/gamle, og derfor har rodnettet langt nede i jorden hvor der er vandreservoirer), kan jeg se mangler vand. Træer vi har sat for fem år siden da vi flyttede hertil, har endnu ikke så stort et rodnet, at de er selvforsynende når der kommer en decideret tørke som i år. Med misundelse, tilsat ærgrelse, har vi ofte set regnbygerne passere forbi kun to – tre km herfra, uden det har kastet noget af sig her. Så vi vander, og vander, og vander.

Reklamer

2 thoughts on “Haven i Ørkenen

  1. Ja ørkenen er nået helt til Vestjylland og sikkert også mange andre steder i landet ;-). Vi er så heldige, at vi har egen brøndboring, derfor har der muligt at vande, vande, vande, vande og vande. Dem der skal betale både for vand og afledningsvand, de har jo ikke en chance. Men som du skriver, blomster alt også fantastisk i år, men stadig skal man være fremme i skoen for at følge med. Jeg er helt vild med jeres skønhedsøjer, de er da så fine og det ser ud til at I har en væld af dem, virkeligt skønt 🙂

    Like

  2. Vi har heldigvis også en brønd her på gården, så det gør det hele lidt lettere. Og ikke mindst økonomisk muligt. Det er første gang vi prøver at så og plante deciderede sommerblomster i bedene, og skønhedsøje har vist sig at være meget blomsterrig og overdådig. Så de er vist kommet for at blive gentaget 🙂 Nu er der så bare et lille stykke arbejde i at plukke de afblomstrede blomster, så der kommer nye i stedet for frø.

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.