Vand i sigte

Mørke skyer trækker langsomt op over vores landsby, Freltofte. Men det er efterhånden svært at tro på der også kommer noget ud af det, for det regner som regel, hvis det endelig regner, i området udenom. Regnen stopper altid en lille km fra vores matrikel, og det er da til at blive småfrustreret over at se våde veje og haver så kort herfra, mens haverne her snarere er til australsk ørken, end end frodig engelsk have og en grøn japansk have.

L1014340
Den gule Dahlia har fantastiske og meget store blomster.

Men så har det da holdt tørt til at bygge ny terrasse i den japanske have, som der kommer billeder af en af de næste dage, og træværket er fint tørt til at blive malet – rigeligt tørt. Men jeg vil alligevel google efter en regndans, som kan sikre at de mørke skyer der siver over himlen, også  vil kaste vand af sig i det fynske, så det også holder hvad meteorologerne har lovet.

L1014336
Lisbeth fjerner visnede blomsterhoveder, så blomstringen kan fortsætte, frem for frøsætning.

Deadheading, plukning af afblomstrede blomsterhoveder, er vigtig beskæftigelse i den blomsterrige del af haven, så fortsat blomstring sikres frem for frøsætning. Senere vil vi lade blomsterne sætte frø, som høstes til næste års sommerblomster. Men også roser og en del andre blomstrende planter vil have gavn af at få fjernet visne blomsterhoveder.

Reklamer

2 thoughts on “Vand i sigte

  1. Bliv nu ikke alt for optimistisk / løssluppen ;-), regn hvad er det ;-)……. Det er ihvertfald svært at holde have, selvom vi vander, vander, vander og vander. Men som min mand og jeg snakkede om, da vi sad ude og spiste igen, igen, igen og igen, det er jo også fuldstændigt fantastisk at kunne det, det er normalt det vi drømmer om, så vi kan ikke få alt. Jeg ville frygtelig gerne fylde nogle huller ud i haven, men det giver ingen mening i dette vejr og jeg / vi elsker jo også at sidde ude langt ude på aftenen og nyde det, alt det vi trods alt har. Det gælder jo også om at være taknemmelig og DET er jeg 🙂

    Like

  2. 🙂 Jamen nu regner det jo – lige så stille starter det her til formiddag. 😉 Men ja, det er en fantastisk sommer, og vi har også snakket om at der jo ikke er nogen grund til at tage til Italien, som vi holder meget af, når det sådan et vejr herhjemme. Vi har stort set ikke spist et måltid inde siden midten af foråret. Og så ser det heldigvis ud til at fortsætte, når den livgivende regn stilner af igen. Så vi er skam taknemmelige omend tørkeramte i særlig grad her i området.

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.