Japansk have opdateret vers. 2.0

Den japansk inspirerede have har fået en opdatering. Der er bygget en helt ny terrasse, som vender ud mod haven så vi fra huset kan sidde og se haven og bonsai. Der er også sat nye piedestaler op så udvalgte bonsai kan ses fra terrassen og huset, mens andre ses når man går rundt i haven.

Der er morgen og aftensol på terrassen, og en behagelig skyggeplads på varme dage.
Der er morgen og aftensol på terrassen, og en behagelig skyggeplads på varme dage.

Så mens regnen nu siler ned og gør haven godt, glæder jeg mig over at der nu er ved at være den rigtige fornemmelse af en japansk have. Bonsai er ikke en del af den japanske have, men da jeg er bonsai-entusiast og lægger meget vægt på den del af havekunsten, så er det naturligt at indrette haven så den del af havekulturen indgår. Som man ser det i private japanske haver o.a. steder. Den japanske have i sig selv, har ikke noget med bonsai at gøre, men der er stor forskel på hvordan man indretter haven hvis den er privat, eller om det er en tempel- eller besøgshave.

Bonsai på nye piedestaler der fremhæver dem enkeltvis. Tv. Trefliget Ahorn og th. Europæisk taks.
Bonsai på nye piedestaler der fremhæver dem enkeltvis. Tv. Trefliget Ahorn og th. Europæisk taks.

Haven her er anlagt ud fra principperne i the-haven. Dvs. at der skal være en fortættet antydet skovstemning, og det vil der med tiden blive, når træerne vokser yderligere til. Stierne er asymmetriske og anlagt skævt modsat den klassiske engelske have hvor alt er i symmetri (bortset far Cottagehavens stil).

Terrassen er placeret på stolper, der står på pigstensbelægning. Stolper inde under terrassen er støbt fast i jorden.
Terrassen er placeret på stolper, der står på pigstensbelægning. Stolper inde under terrassen er støbt fast i jorden.

Den næste opgave er udbygning af hegn, der delvist skjuler den ene side af gårdspladsen (haven er anlagt mellem de fire bygninger), hvor der fortrinsvis er have-arbejdplads og frit gangareal til laderne. Men lige nu glæder jeg mig over at have fået sat de sidste større ting på plads, så haven udstråler den ro og harmoni jeg sætter meget pris på.

 

Reklamer

6 thoughts on “Japansk have opdateret vers. 2.0

  1. Fantastisk flot , jeg nyder her fra Grønland at kigge på de æstetisk smukke billeder og glæder mig altid til nye indslag . Vi har i naturen ved elve noget der minder lidt om japanske haver her på Grønland med arktiske rododendron m.m. de er jo så naturskabte. Jeg håber en gang at lave et lille stykke japansk del i vores sommerhushave og dyrke bonsai, når jeg bliver pensionist. Tak for du deler glæden og skønheden.

    Like

  2. Tusind tak. Det er dejligt at høre. Jeg har desværre aldrig været på Grønland, men kan forestille mig det er meget smukt i sommerperioden, også ud fra hvad du fortæller.
    Bonsai er en dejlig beskæftigelse, så det skal du bare kaste dig over når den tid kommer.
    Hilsen, Morten Albek

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.