Trefliget Ahorn har jeg af af en eller anden grund altid haft en forkærlighed for. De fine blade med deres præcise form, er smukke både i den sommergrønne version og de gyldne efterårsfarver.

Denne her købte jeg som halvfabrikata af Kim Sae Won fra Taiwan, og har siden reduceret de længste grene. Lige nu er den 11 cm høj (målt fra skålens kant). Om vinteren lidt mindre når bladene falder af.

Kunsten er at holde en så lille bonsai i god vækst, hvilket er gået fint indtil nu. Det tricky er hvor længe den kan blive i den her meget lille skål, før jeg er nødsaget til at vælge en større, og lade hele træet få mere volumen.

Normalt kan man afløve Ahorn fuldstændigt i det sene forår eller tidligt på sommeren, for at skabe et nyt hold mindre blade. Men jeg afløver kun delvist og halverer store blade, for at sikre træets sundhed. Der er en meget begrænset rodmængde, og derfor er jeg mere forsigtigt med det her træ, i forhold til de større.

I de varme sommermåneder er det vigtigt at have træet placeret så det kun får delvist sol midt på dagen, for at undgå det tørrer for hurtigt ud. Det kan være løbende skygge fra træer i haven, eller placeret  under en større bonsai.

DSCF0032

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.