I Japan er der i år en meget speciel bonsai kunstudstilling. Bonsai blandet med naturkunst og performance. Forskellige kunstnere, grafikere, fotografer, arkitekter og landskabsarkitekter er sammen med bonsaikunstner Masashi Hirao gået sammen om, at skabe en anderledes frisk oplevelse af bonsai.

Feel feel kærligheden til bonsai når du ser billederne, som venligst er stillet til rådighed af folkene bag projektet.

tumblr_static_779rhs2bl5gc4k4884s40cg4g
Photo by SETOUCHI COGEIZ

Alle fotos er ophavsretsbeskyttet og ejes af Feel Feel Bonsai,  Setouchi Cogeiz, en gruppe fra Kagawa Prefectural Takamatsu-Kougei High School. Der er 13 medlemmer af gruppen, som er gået sammen om at skabe en ny måde at vise bonsai på.

Udstillingen vil skifte løbende gennem året, så man fornemmer årstidernes skiften, ligesom der løbende afholdes forskellige events med musik og performancekunst.

Photo by SETOUCHI COGEIZ

Photo by SETOUCHI COGEIZ

 

Bonsai kan synes meget traditionelt i asien grundet den lange historie det har bag sig. Men der er meget bevægelse i bonsaikunsten i Japan, hvis man har øje for det. Bare se hvad, der sker når passionerede mennesker går sammen om at skabe en ny oplevelse uden at ødelægge sjælen i bonsai, gjort med sjæl og fornemmelse for æstetik, tradition og fornyelse.

tumblr_obcj2urVmj1s6bo1fo4_1280
Photo by SETOUCHI COGEIZ

Jeg bliver i hvert fald meget inspireret af den måde gruppen udfører udstillingen på, og det vil sikkert smitte af på min egen opfattelse af havd bonsai kan bruges til.

Udstillingen foregår i  Kagawa prefecture, i smukke omgivelser i en den japanske have Ritsurin Kouen. Næste optræden sker den 12. august. Læs mere på Facebook. Eller se flere smukke fotos på Tumblr som er den officielle side for udstillingen, som også indeholder video.

Reklamer

One thought on “Feel feel bonsai i Japan

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.