Bonsai i Indien er ikke særligt kendt ude omkring i verden. Endnu. Jeg er netop kommet hjem fra nogle dages privatundervisning i Pune  i delstaten Maharashtra i det vestlige Indien. Pune ligger omkring 160 km sydøst for Mumbai.

006-l1023518

 

Bonsai i Indien har en lang bonsaitradition, men har ikke haft samme årvågenhed internationalt, som det har haft fra Japan og Kina f.eks. De tre som stod bag invitationen var  Prajakta Kale, Kamini Johari og Sucheta Avadhani, som har bonsaiprojektet Bonsai Namaste. I 2018 bliver der iøvrigt planlagt en meget stor internationalt anlagt bonsai-udstilling med flere japanske og europæiske bonsaikunstnere, inkl. undertegnede. Mere om det lidt senere.

033-l1023553

Turen her var en blanding af rådgivning til den store udstilling, og arbejde med bonsai plus workshop. Bonsai i Indien består mest af tropiske træer. Ficus i forskellige varianter. Kinesisk Enebær og Shimpaku, plus en lokal variant med lidt lysere og læsere vækst. Tropiske regntræer og ukendte arter jeg ikke har navnene på. Men grundlæggende handler det også mest om æstetik, beskæringsteknikker og især formgivning af træerne, da deltagerne alle havde mere end 25 års erfaring.

Jeg arbejdede på flere træer om dagen, hovedsageligt i mellemstørrelsen. Herunder billedindtryk fra første dag i Indien. Billederne er fra Sucheta Avadhanis bonsaihave, der ligger på et lille landsted udenfor Pune, hvor første dags bonsaidemonstration var arrangeret. I løbet af de næste uger flyttes en del af samlingen til et andet sted i Pune, hvor de tre venner kan arbejde samlet med deres bonsai.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.