Er der Shohin-bonsai i Indien? Ja, det er der. Jeg havde ikke rigtigt nogen ide om hvad der ventede mig da jeg i november var en lille uge i Indien, for at undervise i bonsai. Jeg havde f.eks. ikke forventet at se Shohin-bonsai. Men der er en stor interesse for denne del af bonsai, og der udvikles træer helt fra stiklingestadiet og fra frø. Pga. det tropiske klima, kan man i løbet af få år udvikle gode små træer med fine stammer til Shohin-bonsai, ligesom til store bonsai.

Små træer under bearbejdning.
Små træer under bearbejdning.

Specielt dyrkes der Kinesisk Enebær og Shimpaku. Kinesisk Enebær har en lidt lysere og blødere vækst end Shimpaku Enebær. Men teknikkerne er de samme. Der er også en tropisk variant, som har en løsere vækst og lysere nåle. Den løse vækst gør at den ikke er så velegnet som Shohin, men god til mellemstore og de helt store bonsai.

Varmen i det sydlige Indien, gør at der er behov for meget vanding til de mindste træer. Derfor står de i grusbede på bordene. Og de vandes delvist via et sprinklersystem og delvist ved efterfølgende at vande de enkelte bonsai der hvor sprinklersystemets generelle vanding ikke slår til. Vandingen med sprinkler har den fordel at træerne også overbruses og køles, men derfor undgår man alligevel ikke at tjekke hvert enkelt træ, for sikre at jorden også er gennemvandet jævnt.

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.