Hvordan forberedes en bonsai til vinteren, og er der overhovedet noget man skal gøre? Det er der. Udover at træerne skal i vinterhi på et beskyttet sted, hvor de ikke udsættes for vind/træk og sol for at undgå udtørring hvis jorden er frosset, og hindrer rødderne i at optage vand. Men der er også andre mindre forberedelser man bør foretage sig.

l1011291

Det er et udmærket tidspunkt at foretage småjusteringer af mindre kviste på løvfældende træer, nu hvor det er tydeligt at se grenstrukturen. Fjern først de blade, der måtte sidde tilbage, ved at klippe dem af ved stilken eller med en pincet. Undgå at beskadige de nye knopper som venter på foråret. Der er ikke behov for at lade bladene sidde på vinteren over, så længe træet er vinterbeskyttet i et drivhus eller lignende. Tværtimod kan bladene holde på skadelige svampesporer, og/ell. skadedyr og bør derfor afmonteres.

dscf0497

Det er også en god ide at fjerne mos fra jordoverfladen, så der heller ikke overvintrer skadedyr gemt under mossen. Ligesom, at det er nemmere at holde øje med vandingsbehovet.

l1000656

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.