Vinter forberedelser er stadigvæk et tema her i haven. Let rimfrost har pyntet på træerne, som det kan ses nederst i indlægget. Der er ikke udsigt til rigtig vinter endnu, og så længe der ikke kommer meget regne, lader jeg træerne stå ude lidt endnu. Jeg er stadigvæk igang med at fjerne noget af mossen i jordoverfalden på bonsai, så der ikke samles ekstra vand og fugt der i den kolde tid. Også fjernelse af bladene der stadigt hænger fast på de løvfældende træer, er en del af aktiviteterne, så der ikke samles svampesporer eller små skadedyr der.

dscf2038

En anden vinteraktivitet er at klargøre bonsai til udstilling. Herunder ses tre Shohin-bonsai som skal med på EBA udstillingen bved Noelanders til februar. Detaljer justeres, og stammerne rengøres for mos.

Den første er en Kinesisk Kork Bark Elm, som især skulle renses for mos på stammen. Den bløde bark suger vand og fugt til sig, og det trives mossen rigtigt fint med. Men det kan medføre at træet danner rødder i mossen højt oppe på stammen, og at barken rådner væk. Derfor renses det forsigtigt af med en blød eller mellemhård børste. Grene justeres let så de fremstår bedst muligt uden blade.

Jeg havde også fat i en Kinesisk Enebær, som skal med i samme Shohin opstilling. Shari og Jins havde brug for at blive blive børstet rene, og ny blegende limesulphur, der både præparerer det døde træ på bonsaien og bleger det. Jeg maler det blegende middel på snarest, og sætter så træet ud så det nedtones lidt af vind og vejr inden udstillingen, og dermed fremstår mere naturligt.

dscf2042

Et andet træ der er arbejdet på er en Taxus Baccata, Europæisk Taks. Små justeringer af mindre grene, og mos renset af stammen.

dscf2041

Iøvrigt er alle de viste bonsai startet fra råmateriale for lidt mere end 10 år siden.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.