Frost er godt. Det smukke vejr med frost og minusgrader, er nødvendigt for at få slået skadedyr ihjel, som kan gemme sig under barken eller i jorden på bonsai. Derfor er det fornuftigt at lade bonsai få lidt frost når den endelig kommer. Samtidigt hjælper kuldegraderne med at få træet i dvale, som det også har behov for. Men klimaforandringerne har tydeligvis villet det anderledes i år.

l1025170
Potentilla den 21. januar 2017. Træet har stået udenfor hele vinteren, og alligevel er der nye blade på vej her sidst i januar.

Vinteren har ikke jaget mine træer i beskyttelse endnu, så de står stadigvæk udenfor under åben himmel da det har været mildt i lang tid. Kun med enkelte dages frost. Det milde vejr bevidnes bl.a. af en Potentilla, der er igang med at bryde med nyt løv her i januar. Træet har stået under åben himmel hele tiden, så det er ikke udsat for et for varmt overvintringssted. Lidt overraskende at se, så nu håber jeg bare det kommer godt igennem resten af “vinteren”. I tilfælde af hård frost bliver det selvfølgelig sat under beskyttende forhold.

l1025175

One thought on “Klimaforandringer og bonsai

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.