Hullet blev til en sø

Er der noget, der er livgivende i en have, så er det vand. På den ene eller den anden måde. Nu har vi færdiggjort selve søen i den del af haven, som har ligget brak siden vi flyttede ind for halvandet år siden.

DSC06927

I sommers gravede jeg selve hullet. Ved håndkraft, og lidt ad gangen, for ikke at ødelægge ryggen på en gang. Nu er det fyldt med vand, og en mur er bygget til en vandfontæne (foranket 90 cm ned i jorden som det skal, for ikke at blive påvirket af frost). En mere fyldestgørende beskrivelse om anlæggelse af en sø eller havedam vil jeg nok skrive ved en senere lejlighed.

Inspireret af den gule have fra Haven i Hune, er området omkring søen holdt i gule, brændte gule og hvide blomster. Det giver en særlig ro at holde farvetonerne begrænsede. Samtidigt vil de lyse blomster spejle sig fint i vandet.

DSC06915

Beplantningen er stort set alt sammen fundet og flyttet fra andre steder i haven. Vandplanterne og enkelte haveplanter, er tilkøbt. I dammen er der koikarper, som man kan sidde og falde i staver over, ligesom vandfigurens vandstråle kan få mig til at falde i søvn i liggestolen. Næste sæson vil det hele gro tættere og hurtigt fylde de tomme huller ud. Trædebregner er sat i bunden sammen med lærkespore, så stenkanten bliver tilvokset og får et tæt frodigt udtryk uden bar jord.

Søen er ren meditation og her finder jeg den ro som der ikke altid er nok af i hverdagen.

Reklamer

6 thoughts on “Hullet blev til en sø

  1. Det er bare så smukt og ser ud som om den altid har ligget der! Jeg er vild med jeres have og den måde I bruger krukker og opstillinger af jeres fund!

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.