L1017110

Ja, hvad f….. er det nu den hedder? Kan du ikke huske alle plantenavnene på dine stauder, roser og sommerblomster?, – så fortvivl ej. Det kan jeg heller ikke. På trods af en gartneruddannelse (i varme væksthuse) i mine unge dage (og det er længe siden), så er det ikke det jeg går mest op i. Jeg var rigtigt god til det dengang, men det er gået lidt tabt. Har heller ikke arbejdet som gartner siden dengang for over 25 år siden, så jeg er vel undskyldt.

Måske skyldes det manglende interesse, for det er mere selve planten og kompositionen i haven der fylder i min hjerne. Hvad de hedder, må de lidt selv om til hverdag. En periode med stress, udfordrer også den del, der handler om hukommelse.

Jeg vendte det kort med en anden haveblogger i sommers, som heller ikke syntes hun var stærk i plantenavne. Og vi var vist begge lettede over, at vi i det mindste ikke er alene om ikke at kunne lire smarte plantenavne af på stribe.

Så, kære læser, når du ser et plantenavn beskrevet på bloggen, så er det måske fordi jeg kan huske det. Det kan også ret godt være jeg lige har googlet det, fordi det ikke lå forrest i hukommelsescentret. Der er det aber dabei ved det slumrende plante-navne-kendskab, at det er ret smart at kunne. Det hjælper med at slå dyrkningsforhold op, som både er afgørende for succes med havens vækster, og så ved man hvad man skal lede efter når der søges efter bestemte planter.

DSC04852

Så nu øver jeg mig lidt igen, og forsøger at opnå en svag hukommelse af nogle af de mange planter. Ikke sortsnavne etc. Det må andre havenørder løbe foran og brillere med. Men bare til husbehov og for at gøre det nemmere når nogen spørger. Så man ikke ligner de får der går lige her uden for hegnet alt for meget, når nogen vil vide hvad den der blomst nu hedder.

Måske det bliver lidt bedre. Måske ikke.

L1016163
Øhhh, … mæææhhh?

 

Reklamer

7 thoughts on “Hvad f….. er det nu den hedder?

 1. Ej, men det får ser da helt vildt sødt ud 🙂
  For mig er det vigtige i en have stemningen, og den er jo grundlæggende ligeglad med navne. Forleden besøgte min mand og jeg en plantesamlerhave, og jeg kunne godt se at den var flot, der var bare ikke den-dér stemning som jeg holder af. Men ejeren kendte garanteret alle navne. Når det er afsløret at jeg aldrig bliver plantesamler og navnenørd, har du da alligevel ret i at det kan være praktisk at have styr på de forskellige sorter, så jeg øver mig også i at fokusere lidt på hvad det nu er de hedder, allesammen …

  Like

 2. 🙂 Den er også meget sød. Og i modsætning til dets rygte om at være et meget nøjsomt får, så kan det dementeres. Den æder 24/7. Og ellers er vi helt enige. Er helt sikkert mere til stemning end plantesamling.

  Liked by 1 person

 3. Min hukommelse for plantenavne tror jeg er ligefrem proportional med min interesse for den givne plante og så desværre omvendt proportional med min alder. Desuden er det jo praktisk at kunne navnene, hvis man godt kan lide en vis variation i de planter, man omgiver sig med.

  Like

 4. Du rammer plet med dette indlæg og heldigvis gør øvelse mester 🙂
  En ting er at kunne sine plantenavne, en anden ting er for mig, at kunne dem når jeg bliver spurgt og der har jeg balladen – navnet kan forsvinde på et splitsekund. Til mit åben havearrangement havde jeg sat skilte ved de planter som jeg regnede med at folk ville spørge til – så smart 😉

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.