Sjove vandplanter

DSC05241-001En af mine gode venner har anskaffet nogle sjove vandplanter. Og han har købt til mig også. Det er en tropisk åkande og en lotus.

Den tropiske åkande skal overvintres inde, og skal have nogle varmere forhold end de normale åkander. Så den er anbragt hvor den får mest muligt lys og på lidt lavere vand i havedammen.

DSC05237
Planterne er pakket ud.

Lotus er endnu mere varmekrævende. Den skal have omkring 25 grader for at trives og blomstre. Så den ender nok i en vandkrukke i det kommende orangeri/havehus.

Jeg kender ikke farverne på de kommende blomster. Det er bare at vente og se.

De er plantet i næringsfattig åkandeler. Efter plantningen vandes leret til, inden potterne sænkes i vandet. Hvis det er tørt når potterne sættes i vandet, vil det tørre lerstøv m.m. svine vandet til. Jeg har lukket hullerne i potterne med perlesten så det ikke drysser ud gennem bunden. Ligesådan har jeg lagt et tyndt lag småsten på overfladen for at holde på leret og planterne.

DSC05239
Lotus plante med sunde rødder.

Plasticpotterne er ikke de sædvanlige perforerede netpotter, for åkanden og lotus trives bedre i lukkede potter. Det bliver spændende og se hvad der kommer ud af det med tiden.

Reklamer

3 thoughts on “Sjove vandplanter

  1. Er det i søen med dit lille springvandshoved? Jeg har lige læst det indlæg også og er på vej ud til manden for at forslå noget vand dér, hvor han ellers skal lægge pigsten. Vi havde en lille sø i vores tidligere have, og har fravalgt denne gang, men det lille vandhoved og de fine blomster omkring er så fint.
    Spændende med især lotussen 🙂 Held og lykke med dem.

    Like

  2. Ja, det er det. Og orangeriet/havehuset kommer til at ligge lige op til. Tak. Det bliver spændende og se hvordan planterne udvikler sig. Kan varmt anbefale en havedam. Men lav den så stor som muligt. Det gør det nemmere at holde en god balance i vandkvaliteten. Vores er ca 2,5 X 5 meter

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.