Julefliser og julelys

Ikke at der (så vidt vides) findes specielle julefliser til rådighed i byggemarkeder eller andre steder, men blot for at fortælle at når nu julen er så mild i år, så kan man sagtens lave lidt havearbejde. Faktisk er vinterperioden, når den er frostfri, et ganske glimrende tidspunkt at lave anlægsarbejder i haven. Herunder fliselægning.

L1009255

Fliserne er genbrug fra et andet større projekt, som er omdannelsen af en af vores bygninger på gården, der skal forvandles fra værksted / garage, til atelier. Brugte fliser har den fordel at de er billige/gratis, og så har de patina i modsætning til nystøbte ditto.

L1009254

Inden lægningen af fliserne er der udlagt fiberdug i god kvalitet, der garanterer mod gennemgroning af ukrudt nedefra. Derefter et lag flisegrus, der  er afrettet med et bræt. Derefter er det bare at lægge fliserne. En ny plads til den gamle svenske bænk er det også blevet til, og selv med kun et par små lys i haven er julestemningen lidt på vej.

L1009256

L1009257

Det første anlæg er en gangsti mellem to hække, og så er den næste del en ny plads til en bænk, hvorfra man kan sidde med kaffen og nyde haven.

Her skal den hvide bænk omplaceres, så der lægges nye fliser på den anden side af træerne.
Her skal den hvide bænk omplaceres, så der lægges nye fliser på den anden side af træerne.

PS: Det er ikke nødvendigt med tusindvis af lysdioder og fakkellys. Mindre er faktisk både kønnere og hyggeligere 😉

L1009264
Et par lys og julestemningen er på vej. Bemærk venligst at gruset på fliserne endnu ikke er ryddet væk. Det efterfyldes med en kost i revnerne mellem fliserne når det sætter sig over de næste uger.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: