Om Havebloggen

 

Havebloggens formål er at inspirere og informere med vores egen have som udgangspunkt.

Haven er delt i to hovedafsnit. Den ene del tager sit udgangspunkt i den engelske cottagehavestil, og den anden del er koncentreret omkring bonsai. For nyligt er en sø og et orangeri/havehus etableret.

Blogindlæggene handler primært om vores egen have, men suppleres med havebesøg fra de steder vi kommer.

Skribenten bag

logo-morten-albekMorten Albek er manden bag hjemmesiden, men vi er to om havens planlægning og vedligehold. Den bedre halvdel i haven er billedkunstner Ann-Lisbeth Albek Sanvig.

Morten Albek er uddannet gartner men har det meste af sit liv ernæret sig som fotograf. Som gartner har det bl.a. budt på en tid på Egeskov Slot i de unge år efter gartneruddannelsen med speciale i orkideer og væktshus. Fotografiet tog dog over og i 2004 vandt Morten prisen som årets TV-Nyhedsfotograf som uddeles af Pressefotografforbundet. TV-karrieren har også indeholdt en lang række haveprogrammer.

DSC07545-sh

En stor del af tiden med haven bruges også i bonsai-afdelingen. Morten rejser rundt i verden og underviser i bonsaikunsten, ligesom han i 2008 udgav en engelsksproget bog om bonsai (som nu er udsolgt). I dag driver han en engelsksproget side om bonsai med månedlige videoer og så havebloggen her.

DSC04482

Ann-Lisbeth er billedkunstner, og værkerne kan du få mere info om på www.aasanvig.com 

Lisbeth underviser også og du kan få privatundervisning her. Læs mere om kunstskolen på www.sanvigs-kunstskole.com 

Lisbeth har altid haft en forkærlighed for stauder og den engelske Cottage-havestil. Heldigvis er vi begge engagerede i hele haven, og har mange snakke om etablering og ændringer.

Haven blev omlagt i foråret/sommeren 2016, og er stadig under forandring. Grunden er på 4500 kvm. En del er udlagt som skov og græsning til fire får. Der er udsigt over marker mod syd. Haven er opdelt i to hovedafsnit, hvor den ene del har den engelske cottage have som udgangspunkt. Den anden del, er anlagt med inspiration fra Japan, og er primært anlagt til bonsai dyrkning.

Vi deler dog ligeligt glæden over de to typer haver, som er meget forskellige, men anlagt så der er en sammenhæng og blød overgang.

Du er velkommen til at kontakte mig og dele bloggen med andre.

grafik-cottagehavengrafik-bonsai

albek-sanvig

 

DSC04696-2

Reklamer