Om Haven i nr. 33

Blogindlæggene handler primært om vores egen have, men suppleres med havebesøg fra de steder vi kommer. Indholdet varierer fra oplevelser, til enkelte praktiske tips som du måske kan bruge i din egen have, men mest blot til inspiration.

 

Åben have?

Vi holder ikke åben have arrangementer endnu, men viser gerne det vi laver via bloggen. Kun i særtilfælde åbnes haven efter aftale. Vi åbner haven for flere besøg når den engang er mere etableret (2019-20?).

DSC04696

Morten Albek er manden bag tekst og fotos. Morten Albek er uddannet gartner (væktshus), men har siden slut-firserne arbejdet som tv- og pressefotograf , og filmet et utal af haveprogrammer sammen med tilrettelægger Signe Ryge.

Fotografens side findes her www.mortenalbek.com

Morten er skribenten på havebloggen og også ivrig dyrker af den japanske kunstform bonsai, som han er forfatter til en bog om, ligesom han udgiver artikler til forskellige bonsaimagasiner i Europa, USA og Kina bl.a. Se mere om det på www.shohin-europe.com

DSC04482

Ann-Lisbeth er billedkunstner, og værkerne kan du få mere info om på www.aasanvig.com Lisbeth har altid haft en forkærlighed for stauder og den engelske Cottage-havestil.

Heldigvis er vi begge engagerede i hele haven, og har mange snakke om etablering og ændringer.

Haven blev omlagt i foråret/sommeren 2016, og er stadig under forandring. Grunden er på 4500 kvm. En del er udlagt som skov og græsning til fire får. Der er udsigt over marker mod syd. Haven er opdelt i to hovedafsnit, hvor den ene del har den engelske cottage have som udgangspunkt. Den anden del, er anlagt med inspiration fra Japan, og er primært anlagt til bonsai dyrkning.

Vi deler dog ligeligt glæden over de to typer haver, som er meget forskellige, men anlagt så der er en sammenhæng og blød overgang.

Du er velkommen til at kontakte mig og dele bloggen med andre.

grafik-cottagehavengrafik-bonsai

albek-sanvig

 

DSC04696-2