Om Havebloggen

haverne-lisbethshavehaverne-bonsaihaven

 

 

 

 

Haven er under udvikling, og to nye haveafsnit kommer til i år. Herover kan du se en kort beskrivelse af de to nuværende afsnit.

Blogindlæggene handler primært om vores egen have, men suppleres med havebesøg fra de steder vi kommer. Indholdet varierer fra oplevelser, til praktiske tips som du måske kan bruge i din egen have, eller blot til inspiration.

Bloggen skrives og fotograferes af Morten Albek, som er fotograf og gartneruddannet.

Privat have

Vi holder ikke åben have arrangementer, men viser gerne det vi laver via bloggen. Kun i særtilfælde åbnes haven efter aftale.

På siden vil du kunne finde gamle indlæg fra vores tidligere have i Freltofte, og det var der vi startede bloggen. I 2016 flyttede vi til Nordfyn, og er startet helt forfra med en ny have, der bygges op fra bunden.

DSC04696

Morten Albek er manden bag tekst og fotos. Morten Albek er uddannet gartner (væktshus), men har siden slut-firserne arbejdet som tv- og pressefotograf , og filmet et utal af haveprogrammer sammen med tilrettelægger Signe Ryge.

Fotografens side findes her www.mortenalbek.com

Morten er skribenten på havebloggen og også ivrig dyrker af den japanske kunstform bonsai, som han er forfatter til en bog om, ligesom han udgiver artikler til forskellige bonsaimagasiner i Europa, USA og Kina bl.a. Se mere om det på www.shohin-europe.com

DSC04482

Ann-Lisbeth er billedkunstner, og værkerne kan du få mere info om på www.aasanvig.com Lisbeth har altid haft en forkærlighed for stauder og den engelske havestil. Lisbeth har sammensat den engelsk inspirerede del af haven som er anlagt delvist som en cottage have.

Haven blev omlagt i foråret/sommeren 2016, og er stadig under forandring. Grunden er på 4500 kvm. En del er udlagt som skov og græsning til fire får. Der er udsigt over marker mod syd. Haven er opdelt i to hovedafsnit, hvor den ene del har den engelske cottage have som udgangspunkt. Den del kalder vi Lisbeths have. Den anden del, Mortens have, er anlagt med inspiration fra Japan, og er primært anlagt til bonsai dyrkning.

Vi deler dog ligeligt glæden over de to typer haver, som er meget forskellige, men anlagt så der er en sammenhæng og blød overgang.

Du er velkommen til at kontakte mig og dele bloggen med andre.

albek-sanvig

 

DSC04696-2