Tid til prikling

I dag start­ede prik­lin­gen af nogle af de frø, som blev sået i starten af marts, og som nu er blevet til små­planter. De nye planter skal fly­ttes fra såjor­den til mere plads i større pot­ter, og med en jord, der er mere veleg­net til den videre vækst. Senere kan planterne plantes ud, når der er varme nok i jor­den og planterne er vok­set til.
L1027854
Jeg bruger en spisepind af træ til at lave fordyb­ninger i jor­den og til for­sigtigt at få rød­derne anbragt så flest muligt vender nedad i jor­den. Hvis for mange rød­der vender opad i jor­den vil det hæmme væk­sten i starten. Jor­den trykkes let til om stæn­glen så planten står sta­bilt i jor­den. Bagefter van­des godt igen­nem. De første par dage kan små­planterne godt lægge sig lidt ned, men vil hur­tigt rejse sig når de trækker vand op. Planterne plac­eres inde i et uop­varmet dri­vhus eller en uop­varmet udestue. Det er tilpas tem­per­atur til god vækst. Senere kan de anbringes ude for at blive afhærd­ede inden de skal i jor­den i bedene.

 

Please fol­low and like us:
error

5
Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Maria - Livsnyderhaven.dk
Guest

Ja det er nu der er meget arbe­jde med de små frø. Jeg har mange frø der skal prik­les. Men hvor bliv­er det godt når man ser hvor lækre planter man får.
God week­end!

Morten Albek
Guest

Det er en god og bil­lig måde at få mange planter på, og så er der selve glæ­den ved at frem­bringe det selv. Det bliv­er godt. God week­end.

Hans Jørgen Nielsen
Guest

Reblogged this on Bon­sai Vaerk­st­edet Den­mark.

Lisbeth
Guest

Det ser godt ud, men uh det er den knap så mor­somme del, synes jeg — når man får prik­le­planter over­alt;)) Der­for sår jeg først nu og i år tester jeg sån­ing i overv­in­tring­stel­tet ude i dri­vhuset for at se om jeg fre­mover kan slippe for sån­ing indendøre.
For­sat god prik­ling — jeg smil­er af at du bruger en spisepind (bon­sais­til) og jeg som er teg­n­er i mange år har brugt/bruger en gam­mel yndlingskuglepen:o)

Morten Albek
Guest

Næste skridt her er at få etableret et dri­vhus. Det står og ven­ter på at blive sam­let, og påskeda­gene er et godt bud. Så kan små­planterne komme derud frem­for at fylde op i udestuen. 🙂
Ja, favoritværk­tø­jet smit­ter åbe­nart af på hver sin måde 🙂

Scroll til toppen
%d bloggers like this: